Αναζωογόνηση: σύγχρονες μέθοδοι και δυνατότητες αισθητικής ιατρικής

Σχεδόν η πιο σημαντική διαδικασία αναζωογόνησης σήμερα είναι το λίφτινγκ με νήματα - μια εξαιρετική, λιγότερο επεμβατική εναλλακτική λύση σε ένα τυπικό λίφτινγκ προσώπου. Η Κλινική Αισθητικής Ιατρικής προσφέρει διάφορες διαδικασίες ανύψωσης νήματος. Στο άρθρο θα εξετάσουμε τι είναι και ποιο είναι το φαινόμενο τους, καθώς και πώς διαφέρουν οι διαφορετικοί τύποι νημάτων.

Τι είναι η ανύψωση νήματος

Τα αναζωογονητικά και συσφιγκτικά νήματα επιτρέπουν ένα μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου ή τη μοντελοποίηση μεμονωμένων σημείων του σώματος:

 • Στήθος,
 • Οπίσθια,
 • όπλα,
 • εσωτερικοί μηροί.

Η σωστή εισαγωγή τους κάτω από το δέρμα κάνει τον ιστό να παραμείνει στη θέση του. Αποτέλεσμα? Μείωση της χαλάρωσης του δέρματος που σχετίζεται με την ηλικία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διαδικασία διεγείρει επίσης την αναγέννηση του δέρματος. Χάρη στην αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και φυσικού υαλουρονικού οξέος, το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και ελαστικό και ανακτά τη νεανική του όψη.

Τα περισσότερα νημάτια είναι κατασκευασμένα από υλικά που διαλύονται στο ανθρώπινο σώμα, επομένως εξαφανίζονται εντελώς με την πάροδο του χρόνου.

Τα νήματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή καθώς παρέχουν άμεσα ορατά αποτελέσματα χωρίς τη χρήση νυστέρι. Η απουσία τομών αυξάνει την ασφάλεια της επέμβασης και δεν αφήνει σημάδια. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί. Είναι σημαντικό ότι όλα τα είδη των νημάτων είναι αόρατα και ανεπαίσθητα.

Τι μπορεί να βελτιωθεί με την ανύψωση νήματος;

Λίφτινγκ προσώπου με μεσοκλωστές για αισθητική αναζωογόνηση

Οι κλωστές λείανσης είναι μια καλή λύση για άτομα άνω των 30 ετών, που εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης, καθώς και για ηλικιωμένους ασθενείς για αναζωογόνηση του δέρματος.

Στην περίπτωση των ηλικιωμένων, συνήθως χρησιμοποιούνται τόσο αγκίστρια όσο και κωνικά νήματα, τα οποία εξασφαλίζουν ισχυρότερο αποτέλεσμα μέσω πρόσθετης μηχανικής δράσης. Το καλύτερο αποτέλεσμα ανύψωσης επιτυγχάνεται με συνδυασμένες μεθόδους.

Η ανύψωση νημάτων βοηθά με:

 • χαλάρωση των μάγουλων?
 • χαμηλωμένα φρύδια?
 • μιμητικές ρυτίδες?
 • Πόδια της χήνας?
 • χαλάρωση του δέρματος στα μάγουλα, το λαιμό και το σώμα.
 • διπλό πηγούνι?
 • Ασυμμετρία και αλλαγή στο οβάλ του προσώπου με την ηλικία.

Μπορείτε επίσης να δυναμώσετε και να σηκώσετε το στήθος, να σηκώσετε τους γλουτούς και να χαλαρώσετε το δέρμα των χεριών. Επιπλέον, η εμφάνιση των εσωτερικών μηρών ή της κοιλιάς μπορεί να βελτιωθεί. Κλωστές χρησιμοποιούνται επίσης στο λαιμό και στο ντεκολτέ.

Πώς γίνεται η διαδικασία

Της εμφύτευσης νήματος προηγείται συνεννόηση με ειδικό. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας συνάντησης, ο γιατρός συζητά με τον ασθενή τις προσδοκίες του και εντοπίζει πιθανές αντενδείξεις στη διαδικασία. Η ίδια η διαδικασία είναι αρκετά απλή.

Μετά την τοπική αναισθησία, ο ειδικός εισάγει σωστά τα νήματα, φυσικά με γραμμές προσώπου. Αυτό γίνεται με ειδική, πολύ λεπτή βελόνα ή κάνουλα. Χρειάζονται 30 λεπτά έως μία ώρα για να ολοκληρωθεί.