Τρόποι για να αναζωογονήσετε το πρόσωπο στο σπίτι

Κάθε γυναίκα θέλει πάντα να παραμένει νέα και όμορφη. Όμως με τον καιρό, η νεότητα περνά, εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης, ακολουθούμενα από βαθύτερες ρυτίδες. Η βιομηχανία ομορφιάς προσφέρει μια τεράστια ποσότητα προϊόντων περιποίησης δέρματος, καλλυντικών επεμβάσεων και βιταμινών για την περιποίηση του δέρματος. Ωστόσο, αναζητώντας φυσικά, αποτελεσματικά και φθηνά προϊόντα lifting, στρεφόμαστε σε λαϊκές συνταγές και μεθόδους αυτο-αναζωογόνησης του προσώπου.

αιτίες των ρυτίδων

Είναι αδύνατο να απαλλαγείτε εντελώς από το πρόβλημα της εμφάνισης των ρυτίδων, αλλά είναι δυνατό να καθυστερήσετε τη γήρανση του δέρματος. Και αυτό είναι πολύ πιο εύκολο από το να εξομαλύνεις τις ρυτίδες που έχουν ήδη εμφανιστεί. Οι ρυτίδες και η πρώιμη εμφάνισή τους δεν είναι μόνο ψεγάδι, αλλά και δείκτης προβλημάτων στο σώμα. Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί διεξοδικά η πρόληψη και η εξάλειψή τους, καθώς τα αίτια της γήρανσης του δέρματος δεν βρίσκονται πάντα στις ιδιότητες του δέρματος. Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση ρυτίδων και την πρόωρη γήρανση του δέρματος:

 • Υπερβολικό βάρος και ξαφνική απώλεια βάρους: υπό την πίεση του υπερβολικού λίπους, το δέρμα πέφτει, οι μύες του προσώπου εξασθενούν και με απότομη απώλεια βάρους, το οβάλ του προσώπου δεν έχει χρόνο να σφίξει σύμφωνα με νέα σχήματα.
 • κακές συνήθειες: το αλκοόλ και το κάπνισμα οδηγούν σε αφυδάτωση του δέρματος και αναστέλλουν τις μεταβολικές διεργασίες, ενώ η ελαστικότητα του δέρματος μειώνεται, η επιδερμίδα επιδεινώνεται.
 • ανθυγιεινός τρόπος ζωής: μη ισορροπημένη διατροφή, άγχος, έλλειψη άσκησης και επαρκής ανάπαυση φθείρουν το σώμα, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει μόνο την κατάσταση του δέρματος.
 • Χρήση κατώτερων καλλυντικών: Τα καλλυντικά μπορεί να περιέχουν συνθετικά κατώτερα ή κρίσιμα συστατικά που δεν ωφελούν το πρόσωπό σας.
 • δυσμενής οικολογία: το δέρμα απορροφά επιβλαβείς ουσίες από τον αέρα, εκτίθεται σε επιθετικό περιβάλλον (παγετός και ηλιακό φως) και ως αποτέλεσμα αφυδατώνεται.
 • προβλήματα υγείας: οι ρυτίδες μπορεί να είναι μόνο σύμπτωμα μιας πιο σοβαρής ασθένειας και ορμονικών διαταραχών.
 • γενετική προδιάθεση: για να μάθετε τι περιμένει το πρόσωπό σας στο μέλλον, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στα πρόσωπα των μεγαλύτερων συγγενών σας.
 • Δομή προσώπου: κακή απόφραξη, αδύναμο πηγούνι μπορεί να προκαλέσουν ρυτίδες.

Χαρακτηριστικά της φροντίδας ανύψωσης

Ένα σύμπλεγμα διαδικασιών αντιγήρανσης δεν μπορεί να είναι κοινό για κάθε ωραίο φύλο. Η καλλυντική φροντίδα εξαρτάται από την ηλικία, τον τύπο του δέρματός σας και τον τύπο των ρυτίδων που αντιμετωπίζετε. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ρυτίδων:

 • μιμητικό (ή δυναμικό) - εμφανίζεται πρώτο στη ζωή μας. κάθε άτομο έχει τον δικό του τρόπο έκφρασης συναισθημάτων στο πρόσωπό του και οι ρυτίδες του προσώπου εμφανίζονται σε περιοχές ενεργού συστολής των μυών του προσώπου.
 • στατική (ηλικία, βαρύτητα) - ένα άτομο τα συναντά ήδη στην ενήλικη ζωή. τέτοιες ρυτίδες εμφανίζονται ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά των εκφράσεων του προσώπου: το δέρμα γερνά, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται, η ελαστικότητα χάνεται, το οβάλ πέφτει. Υπό την επίδραση της βαρύτητας, η χαλάρωση του δέρματος τείνει να πέσει και εμφανίζεται πτώση του προσώπου.

Οι πρώτες ρυτίδες, που προκαλούνται από ενεργές εκφράσεις του προσώπου ή ανεπαρκή φροντίδα, μπορούν να εμφανιστούν ήδη από την ηλικία των 25 ετών.

Τρόποι αντιμετώπισης των ρυτίδων, ανάλογα με την ηλικία

Κατά τη διάρκεια της ζωής, το πρόσωπό μας υφίσταται μια σειρά από αλλαγές, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρυτίδες διαφορετικού βάθους:

 1. Πρώτον, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επιφανειακές ρυτίδες - ένα λεπτό δίκτυο που έχει θέσει σε κίνδυνο το ανώτερο στρώμα του δέρματος. Εμφανίζονται σε ηλικία 25-30 ετών, επομένως η πρόληψη πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικό να παρέχετε στο δέρμα επαρκή διατροφή, να αποφεύγετε το άγχος και τις κακές συνήθειες και να παρατηρείτε τον ύπνο και την εγρήγορση. Το δίκτυο των επιφανειακών ρυτίδων μπορεί να αφαιρεθεί με peeling, χαλαρωτικό μασάζ προσώπου και ενυδατικά καλλυντικά.

  Την πρόωρη εμφάνιση των ρυτίδων πρέπει να φοβούνται ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες ξηρού δέρματος. Η αφυδάτωση είναι ένας από τους λόγους για την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων, οι οποίες δύσκολα θα εξομαλυνθούν στο μέλλον. Αλλά το λιπαρό και κανονικό δέρμα χρειάζεται επίσης τη σωστή φροντίδα, σε συνδυασμό με σχολαστικό καθαρισμό.

  ανανεωμένο δέρμα προσώπου

  Οι επιφανειακές ρυτίδες δεν προκαλούνται μόνο από τις ενεργές εκφράσεις του προσώπου, αλλά και από την απώλεια υγρασίας στο δέρμα.

 2. Οι επιφανειακές ρυτίδες μπορεί αργότερα να εξελιχθούν σε ρυτίδες μέτριας βάθους, που προκαλούνται από διαταραχή της παραγωγής κολλαγόνου, μεταξύ 40-55 ετών. Σε αυτό το διάστημα, η σύνθεση του κολλαγόνου, της κύριας ουσίας που είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα του δέρματος, επιβραδύνεται. Το δέρμα αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του. Σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να συνδυάσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με προσεκτική φροντίδα: καθαρίστε την επιδερμίδα του προσώπου, χρησιμοποιήστε ενυδατικά και τονωτικά προϊόντα. Η απαλλαγή από τις μεσαίου βαθιές ρυτίδες απαιτεί μια σοβαρή ολοκληρωμένη προσέγγιση.
 3. Πώς να αφαιρέσετε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια
 4. Εκτός από τα στρώματα της επιδερμίδας, το υποδόριο λίπος συμμετέχει και στο σχηματισμό βαθιών ρυτίδων. Ο βαθμός έκφρασης τέτοιων ρυτίδων εξαρτάται από το περιβάλλον, τη φροντίδα και τη γενετική προδιάθεση. Με την πάροδο του χρόνου, η ποιότητα του δέρματος αρχίζει να υποβαθμίζεται και το οβάλ αρχίζει να κρεμάει. Συνήθως αυτά τα ελαττώματα εμφανίζονται μεταξύ 55 και 65 ετών. Τα μέσα που προορίζονται να παρέχουν θρεπτικά συστατικά και κολλαγόνο στο αφυδατωμένο δέρμα δεν διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα του χορίου και επομένως δεν είναι πολύ αποτελεσματικά. Επομένως, αξίζει να προσθέσετε μασάζ, γυμναστική προσώπου και ειδικές συσκευές για αναζωογόνηση σε όλες τις διαδικασίες που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Στον αγώνα κατά των βαθιών ρυτίδων, τα καλλυντικά υλικού και η πλαστική χειρουργική έρχονται στη διάσωση.
Πώς να απαλλαγείτε από τις βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο

Υπάρχει η πιο αποτελεσματική φροντίδα για κάθε ηλικία. Ωστόσο, εάν είστε πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο ηλικίας, δεν πρέπει να εγκαταλείψετε όλες τις προηγούμενες αισθητικές επεμβάσεις - προσθέστε νέες και μια τέτοια ολοκληρωμένη προσέγγιση θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα.

Γενικές συστάσεις για τη διατήρηση της νεότητας

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα ξεθωριάζει, οπότε είναι δουλειά μας να καθυστερήσουμε την εμφάνιση αυτού του δυσάρεστου φαινομένου. Οι συστάσεις για την παράταση της νεότητας είναι παρόμοιες με εκείνες για τη διατήρηση της υγείας γενικά:

 • τρώτε με μέτρο και με ισορροπημένο τρόπο.
 • Να κάνω αθλήματα?
 • πίνετε αρκετό νερό (τουλάχιστον 1, 5 λίτρο την ημέρα).
 • Κοιμηθείτε αρκετά (ο ύπνος πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 6 ώρες).
 • Εξαφανίστε το τσιγάρο και το αλκοόλ από τη ζωή σας. Η νούμερο ένα σύσταση για τη διατήρηση της νεότητας σε οποιαδήποτε ηλικία είναι η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Αλτήρες και φρούτα για την αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου

Η επίτευξη λαμπερού δέρματος και τονωμένου οβάλ προσώπου απαιτεί επίσης προϊόντα και διαδικασίες καθαρισμού, θρέψης, σύσφιξης.

Για να προστατεύσετε το πρόσωπό σας από την εμφάνιση δεύτερου πηγουνιού, πάρτε ένα άνετο ορθοπεδικό μαξιλάρι για ύπνο, μην διαβάζετε όταν είστε ξαπλωμένοι και προσέχετε τη στάση σας. Μια χαμηλή κεκλιμένη κεφαλή προκαλεί το σχηματισμό πτυχής δέρματος, η οποία αργότερα γίνεται καλλυντικό ελάττωμα.

Αντιγηραντική φροντίδα στο σπίτι

Οι καλλυντικές θεραπείες στο σπίτι μπορούν να περιλαμβάνουν τόσο τη χρήση έτοιμων (αγορασμένων από το κατάστημα) προϊόντων όσο και μια απόλυτα φυσική προσέγγιση με χειροποίητες κρέμες και μάσκες. Δεν πρέπει να επιλέξετε μόνο ένα πράγμα και να αρνηθείτε κατηγορηματικά το άλλο, καθώς και οι δύο κατευθύνσεις είναι καλές στον αγώνα για τη νεολαία. Έτσι, για να βοηθήσετε με την αναζωογόνηση στο σπίτι, ελάτε:

 • Αγορά και χειροποίητα καλλυντικά: ενυδατικές, θρεπτικές, συσφιγκτικές κρέμες, peeling, μάσκες, τονωτικά επιλεγμένα ανάλογα με την ηλικία και τον τύπο του δέρματός σας. Όλα αυτά υποστηρίζουν τη φρεσκάδα και την ελαστικότητα του προσώπου σας. Τα καλλυντικά περιποίησης δέρματος βοηθούν στην καταπολέμηση των πρώτων ρυτίδων στην ηλικία των 25-30 ετών και επιβραδύνουν την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης στην ηλικία των 40 ετών και μετά.
 • Γυμναστική προσώπου και μασάζ: Η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και η ενδυνάμωση των μυών του προσώπου είναι μια εξαιρετική πρόληψη και μέθοδος εξάλειψης των ρυτίδων. Στα 35, οι μεταβολικές διεργασίες επιβραδύνονται και δεν αρκεί πλέον να εφαρμόζουμε κρέμες στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. η γυμναστική επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος, τα κύτταρα είναι κορεσμένα με οξυγόνο και οι ρυτίδες εξομαλύνονται από μέσα.
 • Κοσμετολογία υλικού: η πρόοδος δεν παραμένει ακίνητη, επομένως, με τη βοήθεια ειδικών συσκευών, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μόνοι σας μια επαγγελματική διαδικασία κοσμετολογίας. Παρά την προσεκτική φροντίδα, η ποιότητα του δέρματος επιδεινώνεται με τα χρόνια, εμφανίζονται μέτριες και βαθιές ρυτίδες και το πρόσωπο χαλάει. Το πρόβλημα της γήρανσης μετά από 45 χρόνια λύνεται είτε με ενέσεις στο σαλόνι και πλαστική χειρουργική είτε με οικιακές καλλυντικές συσκευές.
 • εξωτική μέθοδος αναζωογόνησης: Σαλιγκάρια Αχατίνα. Η βλέννα αυτών των μαλακίων περιέχει μεγάλη ποσότητα ουσιών που αποκαθιστούν και θρέφουν το δέρμα. Με αυτή τη διαδικασία, οι επιφανειακές ρυτίδες εξαφανίζονται και οι βαθύτερες ρυτίδες λειαίνονται. Η θεραπεία σαλιγκαριών θα είναι χρήσιμη τόσο σε 30 όσο και σε 50 χρόνια.

Σπιτικά peeling και μάσκες κατά των ρυτίδων σε ηλικία 25-35 ετών

Το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου θέλει περιποίηση και τροφοδοσία με βιταμίνες, απαλό καθαρισμό και ενυδάτωση. Τα καταστήματα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από scrub, ενυδατικές και θρεπτικές κρέμες, μάσκες και λοσιόν, μεταξύ των οποίων μπορείτε να βρείτε κατάλληλα προϊόντα ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, την ηλικία και τις γευστικές σας προτιμήσεις. Ωστόσο, για να είστε απόλυτα σίγουροι για τη σύνθεση του προϊόντος, είναι πολύ πιο εύκολο και οικονομικό να το φτιάξετε μόνοι σας. Το πρώτο βήμα στην καλλυντική φροντίδα είναι ο καθαρισμός, τον οποίο κάνουμε με ένα peeling. Αφαιρώντας τα νεκρά σωματίδια της επιδερμίδας, εξομαλύνουμε τον τόνο του δέρματος και εξασφαλίζουμε καλύτερη διείσδυση των θρεπτικών συστατικών στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Επιπλέον, το τρίψιμο σάς επιτρέπει να απαλλαγείτε από τις επιφανειακές ρυτίδες. Το peeling έχει κρεμώδη βάση με σωματίδια απολέπισης. Υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές στη σύνθεση για το peeling, και εδώ είναι μερικές από αυτές:

 • Scrub με πλιγούρι ελιάς για μικτό δέρμα:
  • ψιλοκόβουμε 1 κ. γ. μεγάλο. πλιγούρι βρώμης σε μπλέντερ ή μύλο καφέ.
  • ανακατεύουμε με 2 κ. σ. μεγάλο. Ελαιόλαδο;
  • προσθέστε 3 σταγόνες ροδέλαιο.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το πλιγούρι βρώμης καθαρίζει απαλά το δέρμα, προσφέρει ελαστικότητα, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και καταπολεμά τις φλεγμονές, ενώ το ροδέλαιο εξαλείφει τις κηλίδες και τον τόνο της ηλικίας
  • Πλιγούρι βρώμης για αναζωογόνηση του δέρματος
 • Scrub καφέ γιαουρτιού για λιπαρό δέρμα:
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο καφέ ανακατεμένο με 1 κ. γ. μεγάλο. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά?
  • Προσθέστε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά φροντίζει το δέρμα και του χαρίζει ματ λάμψη, ο καφές έχει τονωτική δράση, ο αιθέρας του δεντρολίβανου αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και προωθεί την κυτταρική ανανέωση
  • Scrub καφέ για αναζωογόνηση του δέρματος
 • Scrub με φρούτα για ξηρό δέρμα:
  • τρίψτε ένα τέταρτο μήλου.
  • ανακατέψτε την προκύπτουσα μάζα με πουρέ πατάτας από μισή μπανάνα.
  • Προσθέστε 1 κ. σ. μεγάλο. θρυμματισμένο πλιγούρι βρώμης?
  • ρίχνουμε 1 κ. γ. μεγάλο. κεφίρ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά?
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ο πολτός της μπανάνας μαλακώνει και θρέφει το δέρμα, το μήλο φωτίζει το πρόσωπο και εξομαλύνει το χρώμα.
  • Μπανάνα και μήλο για αναζωογόνηση του δέρματος

Για τους ιδιοκτήτες κανονικού και λιπαρού δέρματος, συνιστάται να κάνετε τέτοιο ξεφλούδισμα 3 φορές την εβδομάδα, για κορίτσια με ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, μειώστε τη διαδικασία σε 1-2 φορές την εβδομάδα. Το μακιγιάζ πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί από το πρόσωπο. Όσο για τις κρέμες, μπορείτε να εμπλουτίσετε το αγαπημένο σας προϊόν καταστήματος προσθέτοντας 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Τα έλαια ανύψωσης, εξομάλυνσης, σύσφιξης, μαλακώματος είναι εστέρες δεντρολίβανου, σανταλόξυλου, γερανιού και λεβάντας. Εξαλείφουν τις ελεύθερες ρίζες, λειαίνουν τις λεπτές ρυτίδες, κορεάζουν το δέρμα με θρεπτικά συστατικά. Ειδικές θρεπτικές μάσκες έχουν επίσης σχεδιαστεί για τη διατήρηση της επιδερμίδας του προσώπου. Εξομαλύνουν τις μικρές ρυτίδες και εξισορροπούν την επιδερμίδα. Εδώ είναι οι συνταγές για μερικές μάσκες:

 • Μάσκα ανύψωσης ζελατίνης:
  • Ανακατέψτε 3 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη με ένα τέταρτο φλιτζάνι γάλα και αφήστε το να φουσκώσει.
  • φέρτε το προκύπτον μείγμα σε λουτρό νερού σε κατάσταση ομοιογενούς παχύρρευστης μάζας (αλλά όχι βρασμένο).
  • Προσθέστε 2 κ. σ. μεγάλο. υγρό μέλι και 3 κουτ. γλυκερίνη και ανακατεύουμε καλά. Εφαρμόστε το κρύο μείγμα στο πρόσωπο με ένα πινέλο κατά μήκος των γραμμών μασάζ σε πολλές στρώσεις. Αφήστε να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με νωπό βαμβάκι. Η ζελατίνη είναι το ίδιο κολλαγόνο: δίνει στο δέρμα ελαστικότητα, βελούδινη και ελαστικότητα
  • Ζελατίνη για αναζωογόνηση του δέρματος
 • Μάσκα με φύκια:
  • 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. ρίξτε σκόνη φυκιών με νερό (μισό φλιτζάνι) και αφήστε το για μισή ώρα.
  • προσθέτουμε στο μείγμα 1 κ. σ. μεγάλο. τριμμένο τζίντζερ, ελαιόλαδο και γάλα.
  • Φέρτε τη σύνθεση σε ομοιογένεια. Εφαρμόστε τη μάσκα για 20-25 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Η μάσκα φύκια έχει λεμφική παροχέτευση, αντιοιδηματικές και αναζωογονητικές ιδιότητες.
  • Μάσκα με φύκια για αναζωογόνηση του δέρματος
 • μάσκα πηλού:
  • φρέσκο λαχανόφυλλο ρίχνουμε 6 κ. σ. μεγάλο. ζεστή κρέμα και αφήστε για 8 λεπτά.
  • ψιλοκόψτε το φύλλο και ανακατέψτε με κρέμα.
  • Προσθέστε 1 κ. σ. μεγάλο. μέλι και κόκκινο πηλό?
  • Φέρτε το μείγμα σε ομοιογένεια. Εφαρμόστε την ψυχρή σύνθεση στο δέρμα και κρατήστε για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Η μάσκα αργίλου έχει έντονη συσφικτική δράση και είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 40 ετών.
  • Πηλός για αναζωογόνηση του δέρματος

Οι μάσκες πρέπει να εφαρμόζονται σε όλο το πρόσωπο, εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια και τα χείλη. Μια αντένδειξη στη χρήση οικιακών καλλυντικών μπορεί να είναι η ατομική δυσανεξία στα συστατικά της σύνθεσης.

Αναζωογόνηση με σαλιγκάρια Achatina ηλικίας 25-50 ετών

Για τους πιο τολμηρούς και τολμηρούς, υπάρχει μια μάλλον εξωτική μέθοδος αναζωογόνησης του προσώπου - με τη βοήθεια της γλίτσας σαλιγκαριού. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, στο πρόσωπο φυτεύονται σαλιγκάρια Achatina, τα οποία κινούνται αργά πάνω στο δέρμα, κάνοντας απολέπιση, μασάζ, αφήνοντας ίχνη βλέννας. Είναι το μυστικό που εκκρίνουν τα μαλάκια που έχει την κύρια αναζωογονητική λειτουργία. Η γλίτσα σαλιγκαριού Achatina περιέχει:

 • Αλλαντοΐνη, η οποία αναπλάθει το δέρμα και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.
 • φυσικό αντηλιακό φίλτρο που προστατεύει από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία.
 • Βιταμίνες A, C, E, μαλακτικές, ενυδατικές και θρεπτικές για το δέρμα.
 • γλυκολικό οξύ, το οποίο καθαρίζει από τα νεκρά κύτταρα.
 • Φυσική ελαστίνη που βελτιώνει την ώθηση του δέρματος.
 • φυσικό κολλαγόνο, διεγείρει τη σύνθεση του δικού σας κολλαγόνου και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος.
Μασάζ σαλιγκαριών για αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου

Στα σαλόνια, η διαδικασία αναζωογόνησης Achatina είναι αρκετά ακριβή. Αλλά τα σαλιγκάρια μπορούν να αγοραστούν και να εκτραφούν στο σπίτι. Χρειάζεστε ένα ενυδρείο με όγκο τουλάχιστον 10 λίτρα με χώμα στο κάτω μέρος που πρέπει να αλλάζετε τακτικά. Τα μικρά μαλάκια τρέφονται 1-2 φορές την ημέρα, οι ενήλικες - μερικές φορές την εβδομάδα. Τα σαλιγκάρια τρέφονται με αγγούρια, κολοκυθάκια, λαχανόφυλλα, μήλα.

Πριν από το μασάζ, το δέρμα πρέπει να καθαριστεί, στη συνέχεια να πάρει μια οριζόντια θέση και να το απλώσει απαλά στο πρόσωπο του μαλακίου. Μια συνεδρία μασάζ διαρκεί από 30 λεπτά έως 1 ώρα. Στο τέλος της διαδικασίας, το σαλιγκάρι επιστρέφεται στο ενυδρείο και η βλέννα αφήνεται στο πρόσωπο για άλλα 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένεται με νερό. Στη συνέχεια εφαρμόζεται μια ενυδατική κρέμα. Μια αντένδειξη στη διαδικασία είναι η ατομική δυσανεξία στη βλέννα του σαλιγκαριού (αλλεργία). Τα σαλιγκάρια αντιμετωπίζουν εύκολα τις λεπτές ρυτίδες, λειαίνουν τις μέτριες και βαθιές ρυτίδες και αποτρέπουν την εμφάνιση νέων καλλυντικών ελαττωμάτων, επομένως η διαδικασία είναι χρήσιμη τόσο για νεαρές όσο και για πιο ώριμες γυναίκες .

Μην συγχέετε το μασάζ σαλιγκαριού με την ιρουδοθεραπεία, η οποία χρησιμοποιείται και σε καλλυντικά κατά της γήρανσης. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δουλέψετε μόνοι σας με βδέλλες. Αυτή η διαδικασία εκτελείται μόνο από εξειδικευμένο επαγγελματία.

Μασάζ και γυμναστική κατά των ρυτίδων σε ηλικία 35-55 ετών

Δυστυχώς, οι ρυτίδες δεν επηρεάζουν μόνο την επιφάνεια του δέρματος, αλλά και παραμορφώνουν τα βαθύτερα στρώματα του χορίου. Επομένως, η αποτελεσματική καταπολέμηση των μέσων ρυτίδων στην ηλικία των 35-50 ετών είναι μια επίδραση στις πτυχές του δέρματος από το εσωτερικό, καθώς τα θρεπτικά συστατικά από μάσκες και κρέμες πρακτικά δεν διεισδύουν στο δέρμα. Τα μασάζ και οι ασκήσεις προσώπου βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και προάγουν τις μεταβολικές διεργασίες στην επιδερμίδα. Ως αποτέλεσμα, τα κύτταρα του δέρματος είναι κορεσμένα με οξυγόνο, οι μύες του προσώπου σφίγγονται και η χαλάρωση του οβάλ εξαφανίζεται. Γενικές συστάσεις για γυμναστική ή μασάζ προσώπου:

 • πρώτα μελετήστε προσεκτικά την τεχνική του σωστού μασάζ και τις γραμμές μασάζ του προσώπου για να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες.
 • η διαδικασία πρέπει να πραγματοποιείται με λάδι ή κρέμα (αλλά όχι σε ξηρό δέρμα).
 • Το κλασικό μασάζ ξεκινά με απαλό χάιδεμα του δέρματος προς την κατεύθυνση των γραμμών μασάζ.
 • Μετά το «ζέσταμα» του προσώπου, πρέπει να προχωρήσετε με απαλή πίεση στο δέρμα· πρέπει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία χτυπώντας το πρόσωπο με τα δάχτυλά σας.
Αυτο-μασάζ για αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου

Όλες οι κινήσεις κατά τη διάρκεια του μασάζ πρέπει να είναι καθαρές και ελαφριές, ώστε να μην τραυματίζεται το δέρμα.

Πριν ξεκινήσετε τη γυμναστική προσώπου, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν κοσμετολόγο, καθώς οι αδέξιες ενέργειες μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση νέων ρυτίδων στο πρόσωπο.

Hardware καλλυντικά ηλικίας 45-60 ετών

Το πιο αποτελεσματικό για τις μεσαίου βαθιές και βαθιές ρυτίδες είναι η χρήση ειδικών καλλυντικών συσκευών. Η δράση τους επεκτείνεται και στα βαθιά στρώματα του χορίου, γεγονός που παρέχει μια αξιοσημείωτη θετική επίδραση. Οι συσκευές διαφέρουν ως προς τη φύση της επίδρασης στο δέρμα. Αντενδείξεις στη χρήση συσκευών είναι φλεγμονές και δερματικές βλάβες, νεοπλάσματα στην πληγείσα περιοχή, διαταραχές πήξης του αίματος, κρυολογήματα, ιγμορίτιδα, λοιμώδεις ασθένειες, ενίσχυση χρυσού και πλατίνας, εγκυμοσύνη.

Πίνακας: Τύποι συσκευών για αναζωογόνηση και τα αποτελέσματά τους

Τύποι συσκευών για αναζωογόνηση δράση
LED Ομαλοποίηση της ροής του αίματος, παραγωγή φυσικού κολλαγόνου
Τροφοδοτείται από μικρορεύμα αποκατάσταση των μυών του προσώπου
γαλβανικός σύσφιξη της επιδερμίδας
λέιζερ Ανανέωση των ανώτερων στιβάδων της επιδερμίδας, αποβολή των νεκρών σωματιδίων του δέρματος

κριτικές

Η διατήρηση της νεανικής και υγιούς επιδερμίδας δεν είναι μόνο στη δύναμη των επαγγελματιών αισθητικών. Με προσεκτικό χειρισμό του σώματός σας, σωστή διατροφή και φροντίδα, τον επιδέξιο συνδυασμό των συνταγών της γιαγιάς για φυσικές θεραπείες με νέες τεχνικές αντιγήρανσης, φάρμακα και συσκευές, μπορείτε να διατηρήσετε το πρόσωπό σας νεανικό και λαμπερό για πολλά χρόνια ακόμα.